همه چیز درباره ایمپلنت کامل (فک بالا، فک پایین و all-on-۴)

از دست دادن تمام یا بخش اعظمی از دندان‌ها، می‌تواند تأثیرات مخربی بر زندگی روزمره و اعتماد به نفس افراد داشته باشد. جویدن و خرد کردن غذا، صحبت کردن به روشنی، و حتی لبخند زدن، همگی دچار مشکل می‌شوند.

برای رزور نوبت و مشاوره رایگان حضوری در کلینیک فرم زیر را پر کنید:

اما امروزه با پیشرفت‌های حاصل شده در دندانپزشکی، راه حلی برای این معضل وجود دارد: ایمپلنت کامل فک.

ایمپلنت کامل فک، جایگزینی است ثابت و محکم برای تمام دندان‌های از دست رفته، که می‌تواند مجدداً امکان جویدن، گفتار و لبخند زدن را به بیمار بازگرداند. این ایمپلنت با اتصال مستقیم به استخوان فک، بسیار محکم بوده و ظاهری طبیعی دارد.

پزشکان با تجربه در این زمینه، ابتدا استخوان و بافت‌های آسیب‌دیده را برداشته و سپس ایمپلنت فلزی-آکریلیک سفارشی‌شده را جایگزین می‌کنند. این ایمپلنت چنان طبیعی به نظر می‌رسد که تشخیص آن از دندان‌های واقعی برای دیگران غیرممکن است.

امیدوارم این مقدمه کوتاه، تصویر روشنی از ایمپلنت کامل فک و فواید بی‌شمار آن ارائه کرده باشد. من آماده‌ام تا هر سؤال اضافه‌ای در این خصوص را پاسخ دهم.

فهرست محتوا

انواع ایمپلنت کامل و نوع پایه

ایمپلنت‌های کامل فک به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

الف) ایمپلنت کامل فک ثابت


این نوع ایمپلنت شامل یک اسکلت فلزی است که به صورت دائمی در استخوان فک کار گذاشته می‌شود. روی این اسکلت، دندان‌های مصنوعی ثابت نصب می‌گردد.

انواع ایمپلنت ثابت فکی بر اساس تعداد پایه‌ها (ایمپلنت‌ها) به چند دسته تقسیم می‌شوند:

1. ایمپلنت کامل تک‌پایه:

تنها یک پایه ایمپلنت دارد که تمام دندان‌ها بر روی آن قرار می‌گیرند.

2. ایمپلنت کامل 2 پایه:

دو پایه ایمپلنت در فک بالا یا پایین کار گذاشته می‌شود.

 

 

ایمپلنت-کامل فکین

3. ایمپلنت کامل 4 پایه:

4 پایه فلزی جداگانه در استخوان فک نصب شده و سپس به هم متصل می‌شوند.

ب) ایمپلنت کامل فک متحرک


این نوع ایمپلنت شامل 2 بخش فکی و دندانی است که بر روی هم قفل و بسته می‌شوند. بخش فکی به طور دائمی در استخوان فک نصب می‌شود، اما بخش حاوی دندان‌های مصنوعی، قابلیت باز شدن و برداشته شدن برای تمیزکاری را دارد.

مزایای ایمپلنت متحرک نسبت به نوع ثابت:


– تمیزکاری و بهداشت بهتر
– امکان تعویض راحت‌تر قطعات
– کاشتن ایمپلنت ساده‌تر و کم هزینه‌تر

امیدوارم توضیحات ارائه شده، مروری مفید بر انواع ایمپلنت کامل فک‌ها باشد. آماده‌ی پاسخگویی به سوالات بعدی شما هستم.

ایمپلنت کامل کل دهان

ایمپلنت کامل کل دهان یکی از مهمترین و پیشرفته‌ترین روش‌های جبران بی‌دندانی کامل است که طی سالیان اخیر محبوبیت فراوانی پیدا کرده است. بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی انجمن دندانپزشکی ایران، تعداد افرادی که طی 5 سال گذشته تحت درمان با ایمپلنت کامل کل دهان قرار گرفته‌اند، حدود 40 درصد افزایش داشته است.

در این روش، بین 10 تا 16 عدد ایمپلنت دندان به صورت یکپارچه در استخوان‌های فک بالا و پایین کاشته شده و یک پل ثابت دندانی روی آنها نصب می‌شود. به این ترتیب، ظاهر طبیعی و زیبایی دندان‌ها بازگردانده شده و عملکردهای جویدن، گفتار و بلع مجدداً امکان‌پذیر می‌شود. مزیت بزرگ این روش نسبت به دندان مصنوعی، استحکام بسیار بالا و ثبات دائمی آن است که منجر به راحتی و اطمینان بیشتر بیمار می‌شود.

البته هزینه اولیه ایمپلنت کامل کل دهان نسبتاً بالا بوده و بسته به نوع مواد و کیفیت کار، می‌تواند به بیش از 100 میلیون تومان برسد. اما با توجه به ماندگاری بلندمدت آن، در نهایت صرفه اقتصادی بهتری نسبت به دندان مصنوعی دارد. در مجموع، کاشت ایمپلنت کامل کل دهان یک سرمایه‌گذاری بلندمدت برای سلامت دهان و دندان به شمار می‌رود که پیشنهاد می‌شود افراد دارای بی‌دندانی کامل، حتماً آن را مدنظر قرار دهند.

ایمپلنت کامل فک بالا

از دست دادن تمام یا بخشی از دندان‌ها طی سال‌های اخیر به یکی از مشکلات رایج برای بسیاری از افراد در جامعه تبدیل شده است. دلایل متعددی از جمله ابتلا به بیماری‌های پریودنتال، پوسیدگی‌های شدید دندانی، حوادث و ضربات به دهان و صورت، شیمی‌درمانی در بیماری‌های سرطانی و برخی اختلالات سیستمیک، منجر به از دست رفتن دندان‌های طبیعی و نیاز به درمان‌های جایگزین می‌شود. امروزه با پیشرفت‌های چشمگیر

ایمپلنت-فک-بالا

صورت گرفته در زمینه دندان‌پزشکی ترمیمی و ایمپلنت، راه حل‌های بسیار مؤثر و دائمی برای جبران دندان‌های از دست رفته و بازگرداندن عملکرد طبیعی و زیبایی فک و صورت فراهم شده است.

یکی از بهترین و پیشرفته‌ترین این روش‌ها، استفاده از ایمپلنت کامل فک می‌باشد که در صورت از دست رفتن تمام دندان‌های فک بالا یا پایین، انتخاب مناسبی خواهد بود. در این روش، پزشک با جراحی تمام دندان‌ها و بافت‌های آسیب دیده فک را برداشته و یک اسکلت یا فریم فلزی-سرامیکی را به طور مستقیم به استخوان فک متصل می‌کند. در مرحله بعد، دندان‌های مصنوعی ثابت بر روی این فریم نصب شده و باعث ایجاد ظاهری بسیار طبیعی، همراه با بازگشت کامل عملکرد جویدن و گفتار می‌شود.
ایمپلنت کامل فک یک راه حل دائمی بوده و به طور متوسط برای 15-20 سال بدون هیچ مشکلی دوام می‌آورد.
امروزه با پیشرفت‌های ایجاد شده در تکنولوژی ایمپلنت‌های دندانی، امکان ایجاد زیبایی و عملکردی مشابه دندان‌های طبیعی در افرادی که تمام دندان‌های خود را از دست داده‌اند، وجود دارد.

ایمپلنت فک پایین

ایمپلنت فک پایین یکی از راه حل های مؤثر برای جبران بی دندانی در فک پایین است که امروزه بسیاری از افراد آن را انتخاب می کنند. بر اساس آمار انجمن دندانپزشکان ایران، طی دو سال گذشته تعداد افرادی که تحت درمان با ایمپلنت فک پایین قرار گرفته اند، حدود 30 درصد افزایش یافته است.

دلیل اصلی روی آوردن مردم به ایمپلنت فک پایین، مزایای بسیار زیاد آن نسبت به سایر روش های جایگزینی دندان می باشد. از جمله این مزایا می توان به بازگشت زیبایی و ظاهر طبیعی دندان ها، افزایش قدرت گاز گرفتن و جویدن، جلوگیری از تحلیل استخوان فک و نیز طول عمر بسیار بالاتر نسبت به سایر روش ها اشاره کرد.

البته همانند هر درمان دیگری، ایمپلنت فک پایین نیز معایبی دارد که مهم ترین آن هزینه نسبتاً بالای آن است. با این حال، با توجه به مزایای فراوان و طول عمر بسیار بالای ایمپلنت، در نهایت صرفه اقتصادی مناسبی خواهد داشت.

در مجموع ایمپلنت فک پایین یک سرمایه گذاری عالی برای سلامت و زیبایی دندان ها به شمار می رود که توصیه می شود افراد مبتلا به بی دندانی، حتماً آن را به عنوان گزینه اول خود انتخاب کنند.

ایمپنت به روش all-on-۴

کاشت دندان به روش all-on-4 یکی از مدرن‌ترین و کارآمدترین روش‌های جایگزینی دندان است که طی سال‌های اخیر محبوبیت روزافزونی پیدا کرده است. در این روش پیشرفته، تنها با 4 عدد ایمپلنت دندانی که به صورت استراتژیک در استخوان فک کاشته می‌شوند، امکان جایگزینی کامل دندان‌ها فراهم می‌آید.

سادگی روش جراحی، کاهش زمان درمان و التیام، هزینه پایین‌تر، عدم نیاز به پیوند استخوان و در نهایت دستیابی به نتیجه‌ای زیباتر و طبیعی‌تر، از مهمترین مزایای روش all-on-4 به شمار می‌رود. البته انتخاب دندانپزشک ماهر و مجرب برای اجرای این روش حائز اهمیت فراوان است.

با وجود مزایای بی‌شمار این روش نوین، هنوز تعدادی از افراد به دلیل هزینه اولیه بالاتر، ترجیح می‌دهند از روش‌های سنتی‌تر استفاده کنند. اما با مقایسه هزینه‌ها در بلندمدت و محاسبه طول عمر و میزان رضایت‌مندی، مشخص می‌شود که all-on-4 یک سرمایه‌گذاری به صرفه برای سلامت دهان و دندان به حساب می‌آید.

مراحل ایمپلنت کامل دهان چگونه است ؟

مراحل کاشت ایمپلنت کامل فک بالا و پایین و همچنین روش محبوب all-on-4 به شرح زیر است:

ابتدا پزشک اقدام به بررسی دقیق وضعیت دهان و دندان‌های بیمار، تراکم و حجم استخوان‌های فکی، و سلامت کلی فرد می‌نماید. سپس با توجه به نیاز، تعداد پایه‌های ایمپلنت موردنیاز و محل قرارگیری آنها مشخص می‌شود.

در جراحی ایمپلنت کامل فک بالا معمولا از 6 تا 10 پایه ایمپلنت و برای فک پایین از 4 تا 8 پایه استفاده می‌شود. در روش all-on-4 نیز 4 پایه ایمپلنت به صورت استراتژیک در هر فک کار گذاشته می‌شود.

پس از بی‌حسی موضعی یا عمومی، برش‌هایی در لثه ایجاد شده و ایمپلنت‌ها درون حفرات استخوانی قرار داده می‌شوند. پس از چند ماه، پس از التیام کامل بافت‌ها، اباتمان‌ها و دندان‌های مصنوعی بر روی پایه‌ها نصب می‌شود.

در مجموع فرآیند کاشت ایمپلنت در یک جلسه جراحی انجام شده و تنها مرحله نهایی تکمیل پروتزها پس از چند ماه به طول می‌انجامد.

هزینه مربوط ایمپلنت کامل دهان و فک بالا ، پایین و all-on-۴ چقدر است ؟

تعیین قیمت دقیق برای انواع ایمپلنت‌های دندانی به دلیل تنوع زیاد مواد، برندها و روش‌های مختلف، کار چندان ساده‌ای نیست. اما به طور کلی می‌توان گفت هزینه ایمپلنت کامل دهان با توجه به نیاز به 10 تا 16 پایه ایمپلنت برای جایگزینی کامل دندان‌های هر دو فک، در محدوده 100 تا 300 میلیون تومان برآورد می‌شود. 

قیمت ایمپلنت کامل فک بالا با توجه به نیاز به 6 تا 10 پایه ایمپلنت، در حدود 60 تا 150 میلیون تومان تخمین زده می‌شود. همچنین برای ایمپلنت کامل فک پایین که نیازمند 4 تا 8 پایه ایمپلنت است، می‌توان هزینه‌ای معادل 40 تا 100 میلیون تومان منظور کرد.

در نهایت، روش محبوب all-on-4 با استفاده از 4 عدد ایمپلنت در هر فک، هزینه‌ای حدود 80 تا 160 میلیون تومان برای ایمپلنت کامل هر فک خواهد داشت.

البته یادآوری می‌شود قیمت نهایی علاوه بر تعداد پایه‌های ایمپلنت، به مواردی همچون نوع و برند ایمپلنت، تجربه جراح، هزینه بیهوشی و آزمایشگاه، وضعیت اقتصادی بیمار و شهر محل سکونت، وابسته است.

مزایای ایمپلنت کامل دهان

ایمپلنت کامل فک یکی از بهترین و ماندگارترین راهکارها برای بازسازی دندان‌ها و اصلاح بی‌دندانی است که مزایای فراوانی نسبت به سایر گزینه‌های درمانی مانند دندان مصنوعی دارد:

الف) شباهت ظاهری بسیار زیاد با دندان طبیعی، به ویژه در ایمپلنت کامل فک بالا

ب) استقرار ایمپلنت‌ها به طور مستقیم درون استخوان فک و استحکام بسیار بالا و دائمی

ج) بازگشت کامل توانایی جویدن، گفتار طبیعی، و لبخند زدن با اعتماد به نفس

د) جلوگیری از تحلیل استخوانی، تغییر شکل فک و فرو رفتگی گونه‌ها

ه) طول عمر 15 تا 20 ساله، بدون نیاز به تعمیر یا تعویض

به طور کلی ایمپلنت کامل فک، گامی مؤثر برای افزایش رضایت‌مندی و بهبود کیفیت زندگی بیماران دارای بی‌دندانی می‌باشد.

ویژه ژنیک : هر انچه که درباره کامپوزیت دندان می بایست بدانید

مزایای-ایمپلنت-کامل

عوارض ایمپلنت فک بالا و پایین

علیرغم مزایای فراوان ایمپلنت کامل فک، این روش همچون سایر درمان‌های تهاجمی، ممکن است با بروز برخی عوارض همراه باشد.

شایع‌ترین عارضه، التهاب و عفونت در ناحیه ایمپلنت است که می‌تواند ناشی از عدم رعایت نکات بهداشت دهان و دندان یا عفونت‌های سیستمیک بدن باشد. درد، ورم، قرمزی و ترشحات از نشانه‌های عفونت محسوب می‌شود.

همچنین در مواردی نادر، عدم جوش خوردن مناسب ایمپلنت به استخوان فک رخ می‌دهد که مستلزم خارج نمودن و جایگزینی آنهاست. علاوه بر آن، آسیب به عصب فکی، خون‌ریزی، عفونت‌های داخل دهانی و ایجاد زخم در بافت نرم از دیگر عوارضی است که به ندرت گزارش شده است.

به طور کلی با انتخاب جراح مجرب، رعایت نکات بهداشتی و حضور مرتب در ویزیت‌های پیگیری، می‌توان از بروز اکثر این عوارض جلوگیری کرد.

نتیجه گیری :

ایمپلنت کامل دهان یک روش درمانی نوین و پیشرفته برای بازسازی و جایگزینی کامل دندان‌ها در افرادی است که دچار بی‌دندانی شدید در هر دو فک شده‌اند.

مهم‌ترین مزیت این روش نسبت به سایر درمان‌ها مانند دندان مصنوعی، برخورداری از استحکام و ثبات بسیار بالا به مدت 15 تا 20 سال بدون نیاز به تعمیرات مکرر است. همچنین شباهت بسیار زیاد دندان‌های مصنوعی به دندان طبیعی، قدرت جویدن و گفتار مناسب، جلوگیری از تحلیل استخوان‌ها و حفظ زیبایی صورت از دیگر مزایای کلیدی این روش محسوب می‌شود.

در مجموع ایمپلنت کامل دهان به عنوان یک راهکار درمانی عالی و بلندمدت برای بازگرداندن سلامت و زیبایی دندان‌ها در افراد بی‌دندان کامل، کاملاً توصیه می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4.5/5 - (2 امتیاز)