هزینه جراحی دندان عقل چقدر است؟ کلینیک تخصصی دندانپزشکی ژنیک
هزینه جراحی دندان عقل چقدر است؟
هزینه جراحی دندان عقل چقدر است؟ هزینه جراحی، درمان و کشیدن دندان عقل در سال 1402 رو به صعودی نهاده و رشدی برابر با تورم سالانه را پشت سر گذاشته است. این دندان ها که معمولاً بعد از سن 17 یا 18 سالگی خود را نشان می دهند و یا این که به صورت نهفته و به شکل افقی حرکت کرده اند و باعث ایجاد مزاحمت برای دندان های کناری خود می کنند.
برخی از دندان های عقل به صورت صحیح و منظم سر از لثه درآورده اند و معمولاً ایجاد مشکل نمی کنند. ما بیشتر در این جا بحث مان در خصوص دندان های عقلی است که به صورت نهفته باقی مانده اند و ایجاد مزاحمت برای دیگر دندان های دهان دارند و درد در آن ها احساس می شود.
کدام دندان عقل را باید کشید و هزینه جراحی دندان عقل نهفته در سال 1402 چقدر است؟
فهرست مقاله
به طور کلی دندان های عقل، چند سال بعد از سن بلوغ و در سنین حدو 17 تا 20 سالگی شروع به رشد و حرکت می کنند. این دندان ها که کارایی خاصی ندارند و معمولاً در انتهایی ترین قسمت دهان و دندان ها شروع به رشد می کنند، در بعضی مواقع ایجاد مزاحمت و درد دارند.
دندان های عقلی که سر از لثه به بیرون درآورده اند و به صورت عمودی، مانند دیگر دندان ها رشد دارند، هیچ گونه مزاحمتی ندارند و حتی می توانند کمک حال دیگر دندان های آسیابی نیز باشند. اما بعضی از این دندان ها از لثه خارج نمی شوند و رشدی افقی را سپری می کنند و می توانند برای دیگر دندان های کناری، ایجاد مزاحمت نمایند.
فشار حداکثری این دندان ها به ریشه دندان های کناری می تواند ایجاد درد و تورم کند که در این حالت باید به جراح دندانپزشکی و متخصص دندانپزشکی در این زمینه مراجعه و نسبت به خارج کردن این دندان ها اقدام نمود.
هزینه های کشیدن دندان عقل و یا هزینه جراحی دندان عقل چیزی در حدود دو میلیون و پانصد هزار تومان تا سه میلیون و پانصد هزار تومان برای یک دندان عقل در سال 1402 می تواند باشد. البته سختی و راحتی انجام جراحی نیز در بالا و پایین شدن قیمت ها تاثیر گذار است و می تواند قیمت ها را تغییر دهد.
مهمترین دلایل کشیدن دندان عقل کدامند؟
از مهمترین دلایل کشیدن و جراحی دندان عقل و هزینه جراحی دندان عقل که می تواند به دندان های عقلی که در زیر لثه مانده اند و با تجمع باکتری های مخرب و تورم و آبسه، محیطی متورم و دردناک ایجاد کرده اند. این دندان ها باید توسط جراح دندانپزشک، هر چه زودتر از دهان و از درون فک خارج گردند.
هزینه جراحی دندان عقل که به شکل دندان نهفته و در نسج سخت گیر کرده اند، به مراتب بیشتر از دندان های عقلی است که سر از لثه بیرون آورده اند و راحت تر خارج می شوند، هستند. از جمله دلایل دیگر می توان به ایجاد مزاحمت برای دندان های کناری اشاره نمود و درد در این دندان ها را باعث خواهند شد.
دندان های عقل نهفته فاسد که دارای بوی بد در دهان می کنند و عفونی شده اند و فرد نیز دچار تب شده است، از دیگر دلایل مهم برای کشیدن و خارج نمودن و کاندید بودن این گونه دندان های عقل از دهان هستند.
آیا بیمه ها هزینه جراحی دندان عقل را متقبل می شوند؟
پرداخت هزینه جراحی دندان عقل توسط بیمه ها از عمده ترین سوالاتی است که خیلی ها بدنبال جواب آن می گردند. هزینه جراحی دندان عقل در سال 1402 به علت افزایش بودن و خارج بودن این هزینه ها از عهده اکثریت مردم، همگان را بر آن داشته است که این گونه هزینه ها را کم کنند. بیمه ها یکی از راه های کم کردن و کاست هزینه ها از سبد هزینه های خانوار می باشد.
معمولاً پرداخت هزینه جراحی دندان عقل از طرف بیمه های تامین اجتماعی و بیمه های خدمات درمانی نیروهای مسلح قطعی می باشد. ولی باید با مراجعه به این مراکز و گرفتن استعلام از پرداخت قطعی و یا درصدی از این هزینه ها مطمئن شد.
آیا جای خالی دندان عقل را می توانیم با پروتز دندانی جایگزین نماییم؟
دندان عقلی که کشیده و یا جراحی نموده ایم به علت این که آخرین دندان محسوب می شوند، عموماً نیاز به جایگزین کردن دندان مصنوعی و یا کاشت ایمپلنت دندان نیست. دندان های عقل که به صورت نهفته و یا بیرون آمده از لثه هستند، معمولاً به عنوان دندان اضافی هستند و کاربرد خاصی برای ما ندارند.
ولی بعضی افراد دوست دارند از طریق کاشت دندان جایگزین برای این گونه دندان ها این حفره و جای خالی را با ایمپلنت دندان فوری پر کنند. این درخواست را می توان با بهترین متخصص ایمپلنت دندان در تهران در میان گذاشت و از وی در خصوص کمترین قیمت ایمپلنت دندان در غرب تهران سوال نمود و برای نصب دندان دائمی در دهان از ایشان کمک گرفت.
چه مراقبت هایی بعد از کشیدن دندان عقل لازم است؟
بعد از کشیدن دندان عقل دندانپزشک جراح، مراقبت ها و تجویزهای دارویی خاصی برای تسکین درد و دستوراتی برای جلوگیری از چرک کردن محل دندان عقل کشیده شده، خواهد داشت. بیمار باید تمامی داروهایی که پزشک معالج تجویز می نماید را به طور کامل مصرف نماید.
خوردن داروها سر وقت مناسب و اعلام شده توسط پزشک، می تواند در بهبودی زودتر به بیمار کمک نماید. مراقبت یک هفته ای و فشار نیاوردن به زخم ایجاد شده در محلی که دندان از آن خارج شده و عدم فشار بر بخیه های جای جراحی می تواند در بهبودی زودتر و بهتر کمک شایانی نماید.
عوامل تاثیر گذار در افزایش هزینه جراحی دندان عقل کدامند؟
از مهمترین عوامل تاثیرگذار در افزایش هزینه جراحی دندان عقل می توان به تورم اقتصاد کشور و بالا رفتن نرخ ارز خارجی دانست. وقتی تورم در یک کشور بالا می رود در نتیجه دستمزدها و عوامل سر بار دیگر از جمله هزینه اجاره مطب و هزینه مواد اولیه و ابزارآلات دندانپزشکی و خرید تجهیزات پزشکی نیز تاثیر زیادی در افزایش هزینه جراحی دندان عقل دارد.
از موارد دیگر می توان به افزایش قیمت داروهای بی حسی و تجهیزات مرتبط و دستمزدهای کارکنان مطب نیز اشاره نمود.